BIO TESTAMENT

due
Viata inceteaza cand nu mai poti darui iubire !

Buna dimineata Romania . Astazi vreau sa va vorbesc , cu mult respect despre LEGEA care a fost aprovata ieri in Parlamentul Italian , se numeste LEGE SUL BIO TESTAMENTUL .  ITALIA , cum bine stiti  are STATUL  VATICAN , in internul capitalei ROMA ,  SI CAPUL STATULUI ESTE IL PAPA ( PAPA ACTUAL ESTE PAPA FRANCESCO  , ALES 13 MARTIE DIN 2013 )  .

Papa , este numit supremul pontific si  autoritatea religiosa cea mai mare , recunoscuta in BISERICA CATTOLICA , IN TOATA LUMEA . DANSUL MAI POATE FI NUMIT : SFANTUL TATA , SFANTUL , SOVINTA SA . IL PAPA este EPISCOPUL DI ROMA , , capul Colegiului di Episcopi , VICAR A LUI HRISTOS ,  PASTORUL BISERICII , SI EPISCOPUL PE PAMANT A BISERICII UNIVERSALE , SI IN URMA PACTULUI LATERANENSI , SOVRANUL ABSOLUT A STATULUI VATICAN .

CE LEGATURA ARE ACEASTA LEGE CU PAPATUL ?

Inainte de toate , va spun care sunt consecintele acestei LEGI DEL BIO Testament : aceasta lege permite la persoane foarte bolnave sau cine are tutela pentru ei ( persoane in coma , legate la aparate pentru a trai , in stat vegetativ ) sa poata aleaga posibilitatea , sa nu mai primeasca ingrijire medica si sa fie lasati sa moara , finalmente in pace . Asta nu inseamna ca trebuie sa se chinuie , dar sa fie condusi spre moarte cu usurinta si fara durere sau cu ingrijire paleative . Ingrijirea paleativa , inseamna : posibilitratea de a controla durerea fisica , si nu numai a persoanei bolanve si a familiei , care traiesc momente dificile , cu medicamente omeopatiche si soministrare de anti dolorifici .

Italia , este una din ultimele tari dezvoltate care a intarziat de mult timp , de a aproba aceata lege , pentru motivul spus in randurile de mai sus . Italia se gaseste in situatia de a avea PAPATUL . Biserica nu era de acord cu acesta lege , pentru ca se vorbeste de moarte , fara vointa lui Dumnezeu . Dar in ultimul timp PAPA FRANCESCO , care este un PAPA  divers , alternativ , in ultimele sale OMELIE ( slujbe ) a expres un juditio in aceasta favoare ( BASTA ACANIMENT TERAPEUTIC ) .

Nu va pot spune statul meu emotiv , in momentul ce scriu aceste randuri . . . . .  O durere imensa pentru persoanele care sufera de multi ani , condamnati la o ” VIATA IN MOARTE ” .

VOI RIFLECTATI CU SENSIBILITATEA CARE VA CONTRADISTINGUE , SI CREDETI CA ROMANIA POATE SA AJUNGA LA O ANUMITA DEMOCRATIE ? AICI IN ITALIA , TOTI SPUN CEEA CE LE VIN IN MINTE , FARA SA-SI DE-A SEAMA CA CINE AR  TREBUIE SA VORBEASCA SUNT BOLNAVI . DAR DIN PACATE EI , DE MULTE ORI , NU POT VORBI DE MULTI ANI .

 

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...